Οι Άγριες Μέλισσες πάνε στην Επίδαυρο: Μπισμπίκης, Τρίγγου, Μιχαλάκη στην "Αντιγόνη" του Τσέζαρις Γκραουζίνις Ημερομηνία:
26/4/2022, 09:56 - Εμφανίσεις: 114
Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή δια χειρός Cezaris Graužinis είναι το γεγονός του καλοκαιρού.
Η πολυαναμενόμενη παράσταση του καταξιωμένου Λιθουανού σκηνοθέτη έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 5 και 6 Αυγούστου.
Μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ.
Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου.
Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης.
Και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κορυφαίος του Χορού.
Η παράσταση παρουσιάζεται σε παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως» και πρόκειται να πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας στις 9 Ιουλίου από τον φορτισμένο συμβολικά χώρο της Θήβας, τη γενέτειρα της Αντιγόνης.
Εκεί όπου ξεκίνησε ο ατέλειωτος κύκλος του αίματος και η βαθιά κατάρα της γενιάς της.
Το έργο Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας.
Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με σκοπό να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές.
»Γιορτάζει» και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.
Σημείωμα σκηνοθέτη Η επόμενη μέρα του εμφύλιου πολέμου στη Θήβα.
Η πόλη σώθηκε.
Ενώ κάπου οι γυναίκες θρηνούν ακόμα για τους αγαπημένους τους που χάθηκαν στη μάχη, ο Χορός, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης, ξεπλένουν από τα κουρασμένα κορμιά τους τον ιδρώτα, το αίμα και τις στάχτες, φορούν λευκά πουκάμισα και φρεσκοσιδερωμένα κοστούμια και μαζεύονται γύρω από το μεγάλο τραπέζι -ήρθε η ώρα να γλεντήσουν· να πιούν κρασί, να τραγουδήσουν και να χορέψουν, να πανηγυρίσουν για τη νίκη, σβήνοντας απ’ τη μνήμη τις μέρες του φόβου και της δυστυχίας.
Όμως, στο γιορτινό λευκό τραπέζι, υπάρχουν πολλές άδειες καρέκλες -αυτή η χαρμόσυνη μέρα κόστισε πολλές ζωές.
Δε θα γιορτάσουν μοναχά την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και τη μνήμη των πεσόντων.